Translate

15 Ocak 2007

EV KADAYIFI bizim yöreden


EV KADAYIFI..... Malzemeler.......... 6 adet ev yufkası 1su bardağı ceviz 300 gr tereyağı Şurubu için.....
3 su bardağı su 4,5 su baradğı şeker yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu(tepeleme olmasın)
Yapılışı...... yufkaları sulayıp hazır hale getirelim. Rulo haline getirip incecik keselim 6'sınıda aynı şekilde kesip hazırladıktan sonra elimize bir tutam alıp içine ceviz koyarak sarma sarar gibi saralım tepsiye yerleştirelim.Kalın olmasın sardıklarımız ozaman lezzetli olmuyor.(istenirse 3 yufkayı kestikten sonra tepsiye öylece düzgün bir şekilde serilir cevizleri üzerine güzelce serpiştirdikten sonra diğer 3 yufka kesilir ve tepsinin üzerine düzgünce kapatılır).Tereyağını tavada eritip eşit bir şekilde tepsinin her tarafına kaşık yardımıyla dökülür.175 derece ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşinceye dek pişirilir.soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız şerbeti dökeriz(dikkat şerbet kaynar olmasın tatlımız hamur olur ılıktan biraz üstü sıcak olsun)AFİYET OLSUN......... bizim yörede çok meşurdur özellikle bayramlarda çok yapılır banada kayın validem öğretti sağolsun eşim bayılır bu tatlıya eğer sizin ev yufkası bulma imkanınız yoksa hazır pişirilmiş yufkadan yapabilirsiniz lezzete biraz farklılık olur ama yinede oda çok güzel olur inşallah beğenirsiniz.

Hiç yorum yok: